Hírek

A Negatívnyomás-terápia használatának terjedése - Interdiszciplináris Fórum

A fertőzések megelőzéséért és az amputációk számának csökkentéséért folyó küzdelemben az NPWT innovatív terápia mind szélesebb körben történő alkalmazásával eredményesen vesz részt. A témához kapcsolódóan A Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége és a Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület Interdiszciplináris Fórumot tartott 2019. május 24-én A Negatívnyomás-terápia használatának terjedése címmel. A nagy sikerű rendezvényen a negatívnyomás-terápia elismert szakértői széles indikációs kört felölelve osztották meg tapasztalataikat és eseteiket. A rendezvény előadásait és az arról szóló összefoglalót oldalunkon tekinthetik meg. 

Bővebben

Webcast a sebváladék-menedzsmentről

A World Union of Wound Healing Societies (Sebkezelő Társaságok Nemzetközi Szövetsége) 2019 februárjában konszenzus dokumentumot adott ki Sebváladék: hatékony értékelés és menedzsment címmel. A Wounds International idei első webcastja  Prof. Marco Romanelli elnöklésével a konszenzus dokumentum legfontosabb pontjait járja körül.

Bővebben

Egyesületünk a MOTESZ tagja lett

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségénék Szövetségi Tanácsának határozata alapján a Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület felvételt nyert a Szövetség tagjai közé.

Bővebben

III. Hazai NPWT Tudományos Szakmai Nap

Szeretettel meghívjuk Önt és munkatársait a Semmelweis Tudományegyetem I. sz. Sebészeti Klinikája és a Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület közös szervezésben, 2018. november 20-án megrendezésre kerülő III. Hazai NPWT Tudományos Szakmai Napra.

Bővebben

III. Hazai NPWT Tudományos Szakmai Nap - VIDEÓ

Elkészült rövid összefoglaló filmünk a III. Hazai NPWT Tudományos Szakmai Napról . A filmben megszólaló kollégáknak ezúton köszönjük a közreműködést és hozzájárulásukat a negatívnyomás-terápia mind szélesebb körben történő megismertéséhez.

A filmet az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg: III. Hazai NPWT Tudományos Nap VIDEÓ

A korábbi rendezvényekről összefoglaló szóló filmek itt tekinthetők meg:

https://www.npwt.hu/sidebar/tudomanyos-nap

Bővebben


Kellemes Ünnepeket Kívánunk!

Ezúton kívánunk minden kedves látogatónknak, egyesületi tagunknak és szakmai partnerünknek Kellemes Karácsony Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új Évet!

Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület

Bővebben

LINK for Wound Healing Kongresszus

A Journal of Wound Care (JWC) és a nemzetközi Vivano Competence Network közös szervezésében kerül megrendezésre az első LINK for Wound Healing Kongresszus , 2017. szeptember 18-19-én, Belfastban.

Bővebben

II. Hazai NPWT Tudományos Szakmai Nap

A Semmelweis Egyetem I. sz. Sebészeti Klinikája és a Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület szervezésében idén november 22-én kerül megrendezésre a II. hazai NPWT tudományos szakmai nap. A Konferencia nemzetközi szekcióval bővített.
A rendezvény utóakkreditált. Jelentkezés az egyesulet@npwt.hu email címen, név és pecsétszám megadásával.

 

Bővebben


Hiánypótló szakkönyv az NPWT terápiáról

Negatívnyomás-terápia Elméleti ismeretek és gyakorlati alkalmazás címmel hiánypótló szakkönyv jelent meg az NPWT terápiáról. A könyv szerzői valamennyien elkötelezett hívei és viszonylag régóta gyakorlati alkalmazói a technikának.  A könyvet kézbe vevő reménybeli olvasók pedig feltehetően maguk is sokszor találkoznak krónikus, nehezen gyógyuló sebekkel: ezért minden apró többletismeret munkájukat, betegeik sorsát teheti könnyebbé. 

Bővebben

Véget ért a 200 éves HARTMANN szakdolgozói pályázata

Ünnepélyes keretek között kihirdetésre került az idén 200 éves HARTMANN 200 napos szakdolgozói pályázata. Kiemelt jelentősége van annak, hogy az országos pályázat Sebkezelés kategóriájában a pályázatok 15 %- negatívnyomás-terápia témában került beadásra. A különdíjjal jutalmazott pályázat a Szakmai anyagok menüpontban  tekinthető meg.

Bővebben

NPWT Egyesületi közgyűlés 2018.

Tisztelt Egyesületi Tagok!

 

Ezúton értesítem Önöket, hogy a Negatívnyomás-terápiával a sebgyógyulásért Egyesület 2018 évi közgyűlése az alábbiak szerint kerül megrendezésre:

Időpont:                     2018. május 24. 8.00

Helyszín:                   Kölcsey Központ (MST helyszín)

Cím:                          4026 Debrecen, Bethlen u. 

A további információkat a második értesítéssel küldjük.

Mindenkit szeretettel várok.

Dr. Tóth Csaba PhD. sk.

elnök

 

 

Bővebben

Magyar siker az ázsiai kongresszuson

Vadász Gergely, a pécsi Érsebészeti Klinikai orvosa kapta a legjobb előadásnak járó díjat az Ázsiai Diabétesz Lábmentés Konferencián Söulban. A magyar orvos programjában a pécsi egészégközpontban végzett munka eredményeit mutatta be, igazolva, hogy a modern technológiák – köztük a negatívnyomás-terápia – nemzetközi protokolloknak megfelelő alkalmazásával eredményes lehet a végtagmentés. A díjhoz ezúton is gratulálunk!

Bővebben

Elhunyt Dr. Bakity Boldizsár

Életének 65. évében, hosszú, türelemmel visel betegség után, 2017. március 2-én elhunyt. Dr. Bakity Boldizsár nyá. orvos ezredes, a Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület alapító tagja. Emlékét őrizzük. 

Bővebben


Összefoglaló a Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság XIX. Tudományos konferenciájáról, és az első hazai NPWT szakmai napról

A Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság 2016. november 16-án tartotta meg XIX. Tudományos Konferenciáját a MH Egészségügyi Központ Honvédkórház előadótermében. A Magyar Hadtudományi Társaság Kataszrófa- és Védelemegészégügyi Szakosztályával és a Negatívnyomás-Terápiával a Sebgyógyulásért Egyesülettel közösen szervezett konferencia különlegességét az adta, hogy az egész napos esemény egyetlen téma, a negatívnyomás terápia  (NPWT- Negative Pressure Wound Therapy) köré szerveződött. A nagy érdeklődésre való tekintettel a részvételt előzetes regisztrációhoz kellett kötni, a 150 fős előadóterem így is kicsinek bizonyult.

Bővebben