VI. NPWT Konferencia 2024.06.04. - Regisztráció április 1-től

A Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület immár 6. alkalommal rendezi meg Szakmai Napját, hagyományosnak tekinthető módon a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájával közösen. A rendezvényre oldalunkon regisztrálhatnak április 1-től.

Bővebben




Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-ben kezdte meg működését 76 szakmai szervezet összefogásával Európai Uniós irányelvek alapján. A szakmai irányelvek programba történő bekapcsolásában aktív szerepet vállal számos tudományos társaság, köztük Egyesületünk is.

 

A legfrissebb statisztikai adatok szerint a magyar lakosság átlag életkora elmarad az Európai Uniós átlagtól. A magyar társadalom létszáma 10 millió fő alá csökkent. Hazánk dobogós helyett foglal el több népegészségügyet érintő megbetegedésben. Éppen ezért nagyon fontos szerepet tölt be a magyar társadalomért életre hívott Program, amely segít, hogy minél több magyar állampolgár életkortól, lakhelytől és foglalkozástól függetlenül megismerje saját egészségi állapotának alakulását és még időben felismerje a megelőzés fontosságát.

A Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010 és 2019 között országos szinten sikeresen teljesítette a kitűzött célokat. Országosan 1886 helyszínen volt jelen. Sikeresen megvalósította az előirányzott 7 millió vizsgálatot ugyanakkor több mint 500 000 állampolgár ingyenes részvételét tette lehetővé. A Program ezen 10 éves ciklusában 16 000 órát fordított prevencióra, 1 200 000 Egészség Könyvet adott ki, 391 000 információs prevenciós csomagot biztosított a családok ezrei részére. A megvalósításban több mint 20 000 szakember vett részt (köztük háziorvosok, egészségügyi szakdolgozók, dietetikusok, védőnők, egészségfejlesztési irodák, kormányhivatalok népegészségügyi főosztályai valamint civil szervezetek) országosan és több mint 7 millió elvégzett vizsgálat mellett több mint 16 millió a lakosság által kitöltött rizikó felmérési kérdőívet dolgozott fel egységes adatkezelési rendszerben. A szakmai irányelvek programba történő bekapcsolásában aktív szerepet vállal számos tudományos társaság, köztük Egyesületünk is.

A programról részletesen a https://egeszsegprogram.eu/ weboldalon olvashat.